Eska - wiemy, co dobre
05/10/2017

Usługi

Pakowanie VACum

Dla zachowania świeżości i trwałości naszych wyrobów możemy zaproponować Państwu na poczekaniu zapakowanie próżniowe zakupionych u nas produktów, które można bezpiecznie dalej przewozić np.: za granicę, na wczasy czy piknik.
Cięcie mięsa z kością i kości
Dla klientów oferujemy usługę cięcia mięsa z kością w plastry: antrykot z/k, rostbef z/k, schab z/k, golonka, gicze cielęce, górka cielęca, karczek cielęcy, żeberka i kości.

Mielenie mięsa

Dla klientów na życzenie oferujemy usługę zmielenia wybranego kawałka mięsa.

Pieczenie mięs

Każdy w domu ma piekarnik. Niestety urządzenia „cywilne” często są niewielkich rozmiarów. Wyszliśmy naprzeciw zapotrzebowaniu klientów i obecnie posiadamy duży profesjonalny piec konwekcyjno-parowy, w którym oferujemy możliwość upieczenia dużych kawałków mięs, takich jak: gęś, indyk, udziec z kością oraz mniejszych: golonka, żeberka, udka z kurczaka, itp.

Rozbijanie mięsa stekerem Bizerba

Przy okazji zakupów mięsa bez kości takich jak: schab b/k, karczek b/k, wołowe b/k, udziec cielęcy b/k czy filety z kurczaka lub indyka; oferujemy wstępne mechaniczne przygotowanie mięsa pod steki na rolady czy gulasz profesjonalną maszyną Bizerba. Polega to na wrzuceniu do maszyny wyposażonej w dwa wałki z setkami nożyków, które obracając się nacinają mięso i je skruszają. Po zastosowaniu tej czynności skracamy czas obróbki termicznej mięsa. Przyśpieszamy także czas potrzebny do zamarynowania mięs na grilla w zalewie oleju i przypraw

Samochód chłodnia

Oferujemy usługę wynajmu wraz z obsługą samochodu specjalistycznego (DMC 3,2t, 2x europaleta) chłodni z agregatem do 0°C przystosowanego do przewozu artykułów spożywczych z zachowaniem dobrych praktyk HACCP na terenie całej Polski oraz w UE. Jesteśmy płatnikami VAT UE. Cennik indywidualny.

Facebook